Question: Kun je lopen met een gebroken knie?

Doordat het zich aan de voorzijde van de knie bevindt is het een gevoelige structuur voor breuken. Een gebroken knieschijf kan grote gevolgen hebben en kan er toe leiden dat lopen en/of strekken van de knie tijdelijk niet meer mogelijk is.

Hoe lang gips bij gebroken knie?

Afhankelijk van de soort breuk blijft het gips 6 tot 12 weken zitten, met eventueel nog een (scharnier)brace. Na de operatie bepaalt de chirurg of u meteen of na enige tijd mag beginnen met het belasten van uw been.

Hoe weet je of je een gebroken knie hebt?

De voornaamste kenmerken van een gebroken knie zijn: Pijn ter hoogte van de knie, die vermindert als de knie wordt ondersteund. Niet kunnen staan of stappen. Sterk beperkte bewegingen in de knie (mede door de pijn)

Kan een knie in het gips?

Soms adviseert de behandelend arts de knie enige tijd rust te geven en deze in een gips te plaatsen. Op de gipskamer van de Spoedeisende Hulp krijgt u een tijdelijk gips (= voor één week) waar u niet op mag lopen.

Wat is een knie breuk?

Een botbreuk (fractuur) van de knie kan ontstaan na een val op de knie of een directe klap op de knie vaak in combinatie met een verkeersongeval. De knie is een gewricht dat bestaat uit het uiteinde van het bovenbeen (femur) en het uiteinde van het scheenbeen (tibia).

Hoe lang duurt een gekneusde knie?

De meeste knieproblemen gaan binnen een paar weken tot maanden vanzelf over. Als u klachten houdt, ga dan na een week naar de huisarts. De knie is dan minder dik. De huisarts kan de knie dan beter onderzoeken.

Kan een kunstknie breken?

Breuk van het bot rond de prothese Soms kan er een breuk van het bot optreden rondom de prothese. Het kan dan nodig zijn om het bot rondom de knie vast te zetten (fixeren) met een plaat. Soms moet de prothese vervangen worden door een langere prothese.

Wat te doen bij gebroken knie?

Een breuk met minimale verplaatsing (1 à 2 mm) wordt gewoon behandeld (zonder operatie). Bij zwelling van het gewricht gebeurt een punctie van de knie om het bloed te verwijderen. Dit zal de pijn ook verminderen. Je zult dan ook gedurende 6 weken een brace moeten dragen.

Kun je je knie breken?

Het kan zijn dat u door een val of ongeluk 1 of meerdere botten van het kniegewricht breekt: uw bovenbeen, onderbeen en/of de knieschijf. Afhankelijk van uw situatie en het type breuk, is dan in overleg met uw chirurg een behandeling met gips of een operatie noodzakelijk.

Wat gebeurt er als je je knie breekt?

Bij een breuk van de knieschijf is er vaak direct pijn en zwelling ter hoogte van de knie. Daarnaast is er vaak een onvermogen om de knie te strekken, omdat de pees van de quadriceps niet meer in verbinding staat met het onderbeen.

Heb ik mijn kruisband gescheurd?

Als een kruisband scheurt, kunt u dit merken: U voelt of hoort iets knappen. U heeft pijn in de knie. De hele knie wordt in een paar uur dik.

Hoe revalideren na Tibiaplateaufractuur?

Het is belangrijk dat de knie niet wordt belast voor een periode van 6 tot 12 weken om te voorkomen dat het plateau als nog verschuift of inzakt. In deze periode kan het bot aangroeien. Afhankelijk van het herstel wordt meestal na 6 weken het gips vervangen door een scharnierbrace.

Hoe kan je een gekneusde knie?

Door stoten, vallen of een ongelukkige beweging kunt u een gekneusde knie oplopen. De spieren of banden in uw knie zijn verrekt, maar in uw knie is niets kapot. Uw knie kan wel flink blauw worden. Ook heeft u vaak nog een tijdje een pijnlijke, dikke knie.

Wat moet je doen met een gekneusde knie?

Ga zo snel mogelijk weer normaal bewegen. Dat is goed voor de genezing. Na ongeveer een week is de knie minder dik en pijnlijk. Maak een afspraak bij uw huisarts als de knie dik blijft en veel pijn blijft doen.

Kan een kunstknie vervangen worden?

De kunstknie kan op den duur loslaten. Meestal gebeurt dit pas na vele jaren, maar in zeldzame gevallen eerder. Het is dan vaak mogelijk de prothese te vervangen door een nieuwe. Rond het kniegewricht zitten veel grote bloedvaten en zenuwbanen.

Hoe duurt de genezing van een nieuwe knie?

Om te fietsen en auto te rijden moet u uw been met de kunstknie goed kunnen gebruiken. Dit is meestal na minstens 6 weken. Overleg met uw chirurg wanneer u weer mag fietsen en autorijden. Het totale herstel kan 1 jaar duren.

Wat te doen bij scheurtje in meniscus?

Adviezen als uw meniscus (mogelijk) gescheurd is. Als de knie niet zo dik is, niet veel pijn doet en u op het been kunt staan, probeer dan gewoon te blijven bewegen. Dan wordt de knie sneller beter. Bij veel pijn is het verstandig om uw knie een paar dagen rust te geven.

Kun je een knieschijf vervangen?

Bij slijtage van alleen het knieschijfgewricht kan het gewricht vervangen worden door een patellofemorale prothese te plaatsen. Daarbij wordt de glijgoot op het bovenbeen vervangen door een metalen prothese. De achterzijde van de knieschijf wordt glad gemaakt en voorzien van een kunststof schijf.

Hoe weet ik of mijn scheenbeen gebroken is?

De symptomen van een scheenbeenfractuur zijn: pijn, zwelling, vervorming, uitval van functie (je kunt je been niet meer gebruiken) of juist abnormale beweeglijkheid - dit laatste gaat dan vaak samen met pijn.

Kan niet meer steunen op knie?

Het is verstandig om een arts te raadplegen bij de volgende klachten of symptomen: als u niet op het been kunt steunen of lopen of mank loopt. als de knie dik wprdt na een letsel. als er blauwe plekken aan de binnen-, buitenzijde of rondom het knie ontstaan.

Hoe weet je of je meniscus is gescheurd?

Als uw meniscus scheurt, kunt u deze klachten hebben: U heeft pijn bij staan, lopen en traplopen. De pijn zit aan de zijkant van de knie. Meestal komt er vocht in de knie.

Contact us

Find us at the office

Beitzel- Laughinghouse street no. 56, 47366 St. Pierre, Saint Pierre and Miquelon

Give us a ring

Sadiq Strubeck
+18 979 118 297
Mon - Fri, 9:00-15:00

Say hello