Question: Wie zijn Castor en Pollux?

Castor en Pollux (Dioskouren) – De mythische Tweeling. In de Griekse mythologie staan ze bekend als Castor en Polydeuces en bij de Romeinen als Castor en Pollux. Deze tweelingbroers vormden samen de Dioskouren, wat zoveel betekent als de zonen van Zeus. Gezamenlijk vormen Castor en Pollux het sterrenbeeld Tweeling.

Wat betekent Castor?

bever. De naam hangt echter slechts indirect met dit dier samen: de eigenlijke betekenis is hij die schittert, van de Indogermaanse wortel *kad- (vergelijk Cassandra). Castor is de benaming van een stof, afgescheiden door de bever en gebruikt als middel tegen buikkwalen.

Wie was Castor?

Castor en Pollux (Dioskouren) – De mythische Tweeling. In de Griekse mythologie staan ze bekend als Castor en Polydeuces en bij de Romeinen als Castor en Pollux. Deze tweelingbroers vormden samen de Dioskouren, wat zoveel betekent als de zonen van Zeus. Gezamenlijk vormen Castor en Pollux het sterrenbeeld Tweeling.

Is Castor olie goed voor je gezicht?

Castorolie voor het gezicht zorgt voor effectieve huidverbetering en -verjonging. De werkzame stoffen in de natuurlijke castorolie penetreren diep in de huid en bevorderen zo de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor vervagen droogtelijntjes en rimpels en wordt de huidelasticiteit verbeterd.

Hoelang mag je castorolie in je haar laten?

Masseer enkele malen per week wat castorolie in je haren, en masseer je hoofdhuid goed. Laat dit 30 min. tot enkele uren intrekken en was dan uit met een zachte shampoo. Omdat castorolie vrij dik is wordt het aangeraden om het te mengen met een andere olie zoals arganolie of amandelolie.

Wat doet Castor olie voor je haar?

Castorolie staat bekend om de voedende en reinigende werking. Dit komt doordat Castorolie tot diep in de huid kan dringen. Mede hierdoor is de olie geschikt voor mensen met een droge huid of om tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Wat zijn Castor bonen?

Boon. Ricine is afkomstig van de bonen van de Ricinus communis (wonderboom, castorolieplant), een plant die in Nederland wel als sierplant en in wat zuidelijker streken voor de olie wordt gekweekt. De plant is oorspronkelijk uit Afrika afkomstig.

Hoe moet je Castor olie gebruiken?

Je hoeft Castorolie maar een paar keer in de week in te masseren op de hoofdhuid. Breng een beetje olie aan op je handen en verdeel je het door licht vochtig haar en over je hoofdhuid. Laat het een paar uur inwerken en was je haar vervolgens met je gebruikelijke shampoo.

Hoelang Castor olie in laten trekken?

Allereerst is het enorm belangrijk om het goedje op je huid te testen, om te voorkomen dat je een allergische reactie krijgt over je gehele hoofdhuid. Doe dit door een klein beetje olie achter je oor te smeren of aan de binnenkant van je bovenarm. Laat dit een week zitten en kijk of je geen rode plekken of jeuk krijgt.

Waar is Black Castor Oil goed voor?

Je kunt het gebruiken:Als een op olie gebaseerd reinigingsproduct om je huid te reinigen van vuil, onzuiverheden en make-up.Als een gezichtsserum om lijntjes te helpen verminderen.Om een droge huid te hydrateren.Om een droge en gevoelige hoofdhuid te hydrateren.Als massageolie.Als voedende en ontspannende badolie.

Contact us

Find us at the office

Beitzel- Laughinghouse street no. 56, 47366 St. Pierre, Saint Pierre and Miquelon

Give us a ring

Sadiq Strubeck
+18 979 118 297
Mon - Fri, 9:00-15:00

Say hello