Question: Kun je herpes krijgen zonder seksueel contact?

Ja dat kan. Herpes Simplex komt als een koortslip regelmatig voor, en kan door zoenen worden worden overgedragen. Herpes kan echter ook op de geslachtsdelen voorkomen. Als je een koortslip hebt (of ooit hebt gehad) dan kun je het herpesvirus rechtstreeks van je mond naar je geslachtsdelen overdragen.

Is herpes virus besmettelijk?

De blaasjes komen binnen een week na besmetting, soms al na twee dagen. Niet iedereen die besmet is krijgt klachten. Je bent vooral besmettelijk als de herpesblaasjes zichtbaar zijn, maar in de periode vlak ervoor of erna kan je het virus ook doorgeven. Leg aan je seksuele partners uit wat je hebt.

Hoe groot is de kans dat ik iemand besmet met herpes?

Hoe groot is de kans op besmetting van de ander? Beste anoniem, De kans het herpes simplex virus over te dragen is het grootst vlak voor een uitbraak en als er blaasjes zichtbaar zijn. In het geval van blaasjes zou ik je adviseren af te zien van seks met een partner.

Kan je een soa hebben als je nog geen seks hebt gehad?

Dus, kan je een soa hebben als maagd? Als je beide maagd bent en nog helemaal geen seks hebt gehad dan heb je nog geen SOA. Echter, als je bijvoorbeeld al wel onbeschermde orale seks hebt gehad dan is het mogelijk dat je hierbij een SOA oploopt.

Hoe is herpes te genezen?

Er bestaan geen behandelingen die het herpesvirus kunnen doden en daarmee de aandoening kunnen genezen. Wel zijn er geneesmiddelen die de vermeerdering van het virus kunnen remmen. In principe is bij herpesinfecties geen behandeling nodig.

Kun je een soa hebben als je nog maagd bent?

Een persoon kan bijvoorbeeld geboren zijn met een vorm van herpes en door middel van orale seks, bestaat de kans dat de herpes wordt overgedragen. Dit kan als gevolg hebben dat de partner een seksueel overdraagbare aandoening heeft opgelopen, ondanks het feit dat beiden personen nog maagd zijn.

Kan je zomaar een soa hebben?

Je kunt een soa hebben zonder dat je het weet Je kunt dus al langer een soa hebben zonder dat je het weet. Soms krijg je later wel klachten. Dan kan dat dus van een soa zijn die je al voor je relatie van iemand anders hebt gekregen. Sommige soas komen door een virus dat al langer in je lichaam kan zitten.

Contact us

Find us at the office

Beitzel- Laughinghouse street no. 56, 47366 St. Pierre, Saint Pierre and Miquelon

Give us a ring

Sadiq Strubeck
+18 979 118 297
Mon - Fri, 9:00-15:00

Say hello