Question: Welke Duitse schaatser won 19 wereld en drie olympische titels?

Gunda Niemann (1966) wordt beschouwd als een van de succesvolste schaatssters aller tijden. De Duitse stond niet bekend om haar gepolijste schaatsstijl, maar met een ijzeren discipline bracht zij het tot grote prestaties.

Welke Oost Duitse schaatser won 19 wereldtitels?

Gunda Niemann-Stirnemann, geboren als Gunda Kleemann (Sondershausen, 7 september 1966) is een (Oost-)Duits voormalig schaatsster. Ze wordt beschouwd als een van de meest succesvolle schaatssters aller tijden. Zo werd ze negentien maal wereldkampioen, achtmaal Europees kampioen en driemaal olympisch kampioen.

Met wie is Pechstein getrouwd?

Markus Bucklitschm. 1998–2014 Claudia Pechstein/Spouse

Hoe oud is Gunda Niemann?

55 years (September 7, 1966) Gunda Niemann-Stirnemann/Age

Wat is de leeftijd van Claudia Pechstein?

49 years (February 22, 1972) Claudia Pechstein/Age

Waar woont Anni Friesinger?

Anni Friesinger (42) won in haar schaatscarrière 19 gouden medailles en werd drie keer wereldkampioen allround. Ze groeide op in de buurt van Salzburg en woont sinds 2005 in Salzburg.

Wie is de vrouw van Ids Postma?

Anni Friesingergeh. 2009 Ids Postma/Spouse Anni Friesinger en Ids Postma verwachten in het voorjaar hun tweede kind. Het voormalige schaatskoppel heeft al een dochter, de inmiddels 2-jarige Josephine, met wie Friesinger in het Oostenrijkse Salzburg woont. Postma heeft in Friesland zijn boerderij.

Waarom schaatst Pechstein nog?

De laatste plakken (een keer goud, drie keer zilver) dateren van Vancouver (2010). Pechstein was er toen wegens een dopingschorsing niet bij. Het grootste probleem is het gebrek aan jonge Duitsers die graag willen schaatsen. De bond telt niet meer dan 2823 leden, van wie er 1250 een wedstrijdlicentie hebben.

Welke Oost Duitse schaatsster werd 19 maal wereldkampioen 8 maal Europees kampioen en driemaal olympisch kampioen?

Op de Olympische Spelen van 1992 won Niemann twee gouden en een zilveren medaille. De jaren daarop domineerde de schaatsster het midden- en langeafstandsschaatsen. Tussen 1989 en 2001 werd zij maar liefst acht keer wereldkampioen.

Welke Oost Duitse schaatsster werd 19 maal wereldkampioen 8 maal Europees kampioen en 3 maal olympisch kampioen?

Op de Olympische Spelen van 1992 won Niemann twee gouden en een zilveren medaille. De jaren daarop domineerde de schaatsster het midden- en langeafstandsschaatsen. Tussen 1989 en 2001 werd zij maar liefst acht keer wereldkampioen.

Met wie is Annie Friesinger getrouwd?

Ids Postmageh. 2009 Anni Friesinger-Postma/Spouse

Hoe is het met Ids Postma?

Anni Friesinger en Ids Postma verwachten in het voorjaar hun tweede kind. Het voormalige schaatskoppel heeft al een dochter, de inmiddels 2-jarige Josephine, met wie Friesinger in het Oostenrijkse Salzburg woont. Postma heeft in Friesland zijn boerderij. Postma en Friesinger hebben een langeafstandsrelatie.

Welke Friezin werd 4 maal wereldkampioen op de schaats?

Keulen-Deelstra werd viermaal wereldkampioene allround en drie keer Europees kampioene. Zij won in 1972 bij de Olympische Spelen van Sapporo één zilveren en twee bronzen medailles. De Friezin werd vijfmaal nationaal kampioene op de schaatsmarathon en drie keer op de kortebaan.

Welke Nederlandse werd Europees kampioen op de zevenkamp?

Anouk Vetter tempert graag de verwachtingen, maar beseft dat ze na vier onderdelen woensdag op de olympische zevenkamp niet anders kan dan toegeven dat ze uitstekend bezig is. De Europees kampioene van 2016 staat in Tokio bovenaan en lijkt een reële kans te hebben op een medaille.

Welke Nederlandse werd Europees kampioen op de zevenkamp in 2016?

Meerkampster Anouk Vetter heeft zaterdagavond de Europese titel op de zevenkamp veroverd. De pas 23-jarige Amsterdamse won in haar thuisstad het atletiekonderdeel met een puntentotaal van 6.626 punten en dat was een Nederlands record.

Waar is Annie Friesinger?

Anni Friesinger (42) won in haar schaatscarrière 19 gouden medailles en werd drie keer wereldkampioen allround. Ze groeide op in de buurt van Salzburg en woont sinds 2005 in Salzburg.

Hoe heet de man van Annie Friesinger?

Ids Postmageh. 2009 Anni Friesinger-Postma/Spouse Anni Friesinger-Postma is in verwachting. Zij en haar man Ids Postma verwachten hun tweede kind in het voorjaar. Dat vertelt de 36-jarige voormalige schaatskampioene aan Bild.

Hoe gaat het met Annie Friesinger?

Anni Friesinger (39) won tijdens haar loopbaan vrijwel alles wat er te winnen viel. De voormalig topschaatsster werd zestien keer wereldkampioen en won drie gouden medailles op de Olympische Spelen. Inmiddels heeft ze twee kinderen met haar man Ids Postma en runt ze in zowel Salzburg als Sneek een kinderwinkel.

Welke Amerikaanse kunstrijdster werd 4 maal wereldkampioen?

Drie rijdsters veroverden vijfmaal de titel, Herma Szabo (1922-1926), Carol Heiss (1956-1960) en Michelle Kwan (in 1996, 1998, 2000, 2001 en 2003). Twee kunstrijdsters werden vier keer kampioen, Lily Kronberger (1908-1911) en Katarina Witt (1984-1985, 1987-1988).

Wie werd in het jaar 2001 wereldkampioen allround schaatsen bij de mannen 12 letters?

De Duitse Anni Friesinger en Nederlander Rintje Ritsma werden wereldkampioen.

Wie werd Europees kampioen op de zevenkamp?

zaterdag: verrassing van anouk vetter Na de zware afsluitende 800 meter mocht Vetter zich in een kolkend Olympisch Stadion toch echt tot Europees Kampioen laten tronen: het publiek vierde het groots maar zelf kon ze het nog maar nauwelijk bevatten.

Contact us

Find us at the office

Beitzel- Laughinghouse street no. 56, 47366 St. Pierre, Saint Pierre and Miquelon

Give us a ring

Sadiq Strubeck
+18 979 118 297
Mon - Fri, 9:00-15:00

Say hello