Question: Is herpes te zien in bloed?

Het is mogelijk om het bloed te testen op antistoffen tegen het herpesvirus. Hiermee kan worden aangetoond of iemand ooit met het virus in aanraking is geweest. Het bloedonderzoek is helaas niet specifiek genoeg en kruisreacties tussen de verschillende typen herpes (er zijn er meer dan 2) komen vaak voor.

Hoe vertel je het best dat je herpes hebt?

Je partner of een ex-geliefde vertellen dat hij of zij mogelijk besmet is met een soa is eigenlijk zo eenvoudig als bellen en zeggen: “Ik heb een soa. En jij dus misschien ook. Maar dat is niet zo erg.” Een simpel en beleefd telefoontje of een persoonlijk gesprek, meer hoeft het niet te zijn.

Doet herpes pijn?

De eerste keer dat je blaasjes krijgt, kan je je ziek voelen met koorts en spierpijn. Mannen en vrouwen kunnen last krijgen van pijn en een branderig gevoel bij plassen. Vrouwen kunnen ook jeuk en afscheiding uit de vagina en opgezette klieren in de liezen krijgen.

Kun je seks hebben als je herpes hebt?

Heb je blaasjes door herpes op je vagina, penis of anus? Dan kun je beter geen seks hebben tot de blaasjes weg zijn. Een condoom beschermt je niet 100%.

Contact us

Find us at the office

Beitzel- Laughinghouse street no. 56, 47366 St. Pierre, Saint Pierre and Miquelon

Give us a ring

Sadiq Strubeck
+18 979 118 297
Mon - Fri, 9:00-15:00

Say hello